Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η χορωδία του Πρότυπου Πειραματικού 8/θ Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών έκλεψε την παράσταση !



Στα πλαίσια του 32ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας διοργανώθηκε η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών με στόχο την καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης, τη φωνητική εξάσκηση των μαθητών και την ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. 


Η χορωδία του  Πρότυπου Πειραματικού 8/θ Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα από 7 έως 15 Μαρτίου 2014 και  έκλεψε την παράσταση και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η άψογη ερμηνεία των μουσικών κομματιών από τα παιδιά της χορωδίας υπό την διεύθυνση της  κυρίας Μαρίας Ρέντιτ  και τους ήχους του πιάνου που έπαιζε η ίδια και τους ήχους του βιολιού της μαθήτριας Μυρσίνης Συριοπούλου μάγεψε τους παρευρισκόμενους και έκανε τον παρουσιαστή της εκδήλωσης Αλέξη Κωστάλα να εκφράσει τον θαυμασμό του με το αυθόρμητο χειροκρότημα του  και τη συγκίνηση του. 

Η χορωδία μας κλήθηκε να συμμετέχει   στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε άλλους  διαγωνισμούς και φεστιβάλ του εξωτερικού.